De Juf

Bio

“Eén van de meest ervaren coverbands met nummers van eigen bodem, waar Nederland trots op kan zijn!” (Algemeen Dagblad – augustus 2012)

Oorsprong
De nederpop-/rockband kent zijn oorsprong in 1996 en werd gestart vanuit popschool Rotterdam. Oprichter is zanger- saxofonist Léon Soeterboek. De band kende diverse bezettingen, maar vanaf 2005 speelt de professionele band in een vaste bezetting van conservatorium geschoolde muzikanten.

Huidige bezetting:
Menno Sandifort - drum / Carina Hulspas - bas / Gerben Lodder - toetsen / Paul Davids - gitaar.

Journaal
De Juf is een band met rijke ervaring. Na meer dan 15 jaar heeft de band, met zowel covers als eigen werk, al meer dan 700 optredens op haar naam staan! Ze stonden in voorprogramma’s van onder meer: De Dijk, Racoon, Skik, Bløf, Jan Smit, de 3-j's, Gerard Joling, Alain Clark, Roel van Velzen, Bert Heerink en een tour met de Girls wanna have fun.
Ook vele festivals werden aangedaan zoals: Spijkenisse festival, Paradie- Overschie, Parkpop Mechelen, Hooikoorts festival, Zomerpop, Ridderpop, Bernissepop, Vlietpop.

Genre
Na twee albums, een single, videoclip, platenmaatschappij en  impresariaat Blof verder,  keerde De Juf in december 2011 weer terug naar haar oorsprong - covers.
Het spelen van coverliedjes staat weliswaar haaks op de zelfgemaakte liedjes, maar de band wilde weer ongecompliceerd feest maken. En dat kunnen ze als geen ander. Ze halen oude en nieuwe krakers van de jaren '60 tot heden uit de kast. Dit ontaardt in een feest der herkenning. Nummers van Boudewijn de Groot, Polle Eduard, Klein Orkest, Toontje Lager, Doemaar, maar ook Bløf, Jurk, De Dijk, van Dik Hout en Borsato zullen in een rap tempo voorbij komen.

Sterke eigenschappen
Zeer energieke band, waarbij interactie met publiek centraal staat.

Variaties
De Juf is op verschillende manieren te boeken. Ook speelt de band in op de huidige recessie. Zo zijn ze op verschillende manieren te boeken: van een kleiner tot een groter budget.

Semi-akoestisch
Voor kleine gelegenheden is De Juf semi- akoestisch inzetbaar. Dit kan in een huiskamer, een restaurant, een kleine horecagelegenheid of gewoon lekker op het strand zijn. Het drumstel wordt vervangen door een cajun, toetsen door een piano, elektrische gitaar door een akoestische en de bas blijft hetzelfde. Dit alles zal ligt worden uitversterkt over een klein geluidsset. Het decor, bestaat uit ‘grootmoeders spullen’. Een Perzisch tapijt, foute schemerlampen, bijzettafeltjes ed. maken het tot een intiem geheel. Momenteel is dit naast De Juf de Luxe, de meest geboekte uitvoering.

Standaard
Een andere optie is de standaardformatie van De Juf (5 man). Eigenlijk zoals alle andere bandjes, standaardbezetting: drums- gitaar –bas -toetsen en zang, maar dan allen versterkt over een grotere geluidsset. Deze opstelling kan van de kleinste tot de grootste gelegenheid.

De Luxe
Indien het een wat groter evenement betreft, is De Juf ook in een formatie van 11 man te boeken. De aanvulling van 3 zangeressen en 3 blazers maakt De Juf tot een zeer goed gevulde band die bij elk evenement het dak eraf zal spelen!

Speelduur
Semi akoestisch: 3 x 45 minuten.
Standaard: 2 x 1 uur
De Luxe: over het algemeen ingehuurd voor 1 set van 1 tot 1 ½ uur achter elkaar.
Natuurlijk is alles hierin bespreekbaar.

Avondvullend programma (speciaal voor bruiloten en bedrijfsfeesten)
Dit speciaal ontworpen concept bestaat uit een 5 uur durende show inclusief DJ. U hoeft nergens meer naar om te kijken. De DJ draait vooraf aan de band, in de pauzes en sluit het feest van af. Hij draait uitsluitend Engelstalige muziek, zodat het een zeer gevarieerd muziekfestijn zal worden. Ook bestaat de mogelijkheid van tevoren met de DJ de muziek af te stemmen.

Kortom: voor elk soort gelegenheid is er een Juf op maat! Laat de band de ideale sfeermaker zijn op uw feestje!


Twitterfeed

Facebookfeed

Copyright 2019 De Juf Music Agency

Website Gerben Lodder